Introduction au brassage tout grain

COVID-19: many events have been canceled or postponed, please check with the organizer the event status.
Introduction au brassage tout grain
Image from eventbrite.ca
Sat 25 January 2020
Saturday 25 January 2020
12:00 PM - 5:00 PM
Ended

De la théorie à la pratique, tout ce que l’amateur a besoin de savoir pour se lancer dans le brassage à la maison.

Contenu du cours :

  • Démonstration d’un brassage tout grain sur un système électrique
  • Présentation et dégustation des ingrédients
  • Les étapes du brassage
  • Base de biochimie de la bière
  • Matériel de brassage
  • Brassage de cuisine dans un sac
  • Salubrité : côté chaud, côté froid
  • Fermentation
  • Embouteillage
  • Introduction à beersmith
  • Où prendre ses recettes

Formation donnée par Matthieu Dorion, Directeur général de LABAQ

2486 Views - 26/01/2020 Last update
culture
Moût International Inc.
8191 Boulevard Métropolitain Est, Montréal, H1J 1X6, QC, Canada
Event from
eventbrite.ca

Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event

Nearby hotels and apartments

8191 Boulevard Métropolitain Est, Montréal, H1J 1X6, QC, Canada

Browse other venues in Saint-Léonard
Discover now


Discover more events in Saint-Léonard
Discover now



Moût International Inc.
8191 Boulevard Métropolitain Est, Montréal, H1J 1X6, QC, Canada
Event from
eventbrite.ca


Are you an event organizer?
Create events for free. They will be immediately recommended to interested users.
Create event
  1. Saint-Léonard
  2. Moût International Inc.
  3. Introduction au brassage tout grain
 
 
 
 
Your changes have been saved.